söndag 22 april 2012

Den metereologiska stationen fungerar!

I samband med årsmötet med Kalmarsund Vind delades en mindre metereologisk station ut till alla närvarande medlemmar - så jag fick en jag också! Efter att ha laddat den med diverse AAA- och AA-batterier, gick det lätt att köra igång elektroniken. Jag hängde ut givaren genom fönstret på husets norrsida och nästan genast började stationen att redovisa temperatur, luftfuktighet och lufttryck. Och det mest spännande - den började ge väderprognoser!
Hittills har prognoserna från stationen varit bra - det är bara en gång den bommat: stationen varnade för åska, men det blev mest lite blåst och regn. Enligt bruksanvisningen skall prognosernas säkerhet vara omkring 75 %, under förutättning att man inte bor på en, metereologiskt sett, väldigt udda plats. SMHI lär ha en träffsäkerhet på 80 % i genomsnitt för hela landet och över tid, men samma säkerhet skall man visst få om man säger att vädret i morgon blir som idag!? Är det någon som har siffror på detta?

Nu väntar vi bara på den uppdaterade versionen av väderstationen - den där man kan få vindprognoser och beräknad produktion för vindkraftverken!

Ola Holgersson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar